s

s

dissabte, 4 de març del 2017

BIBLIOPROJECTE 3- FEM LA VOLTA AL MÓN

Al S.I. SALVADOR SUNYER I AIMERIC  ens hem agafat molt a la valenta el següent proverbi àrab:

 "AQUELL QUE NO VIATJA NO CONEIX LA VERTADERA VÀLUA DE L'HOME"


Així que durant els mesos de desembre, gener i febrer la biblioteca del centre ha obert les seves portes al coneixement del món i dels homes que hi viuen a través dels viatges.

Mireu quin goig que fa!


Moltes classes i grups han contribuït en el biblioprojecte.

 
 
Els alumnes de PFI de vendes han fet una gran feina decorant la porta de la biblioteca i ambientant tant l'entrada del mòdul com l'entrada de la biblioteca amb alguns globus terraqüis fets de bena de guix.
 
I el de dins de la biblioteca, fins i tot amb llum! (gentilesa del PFI d'instal·lacions)

Les bibliotecàries han confeccionat un taulell amb forma d'ela, ple de llibres sobre viatges i informació turística de diversos països i ciutats, per tal de satisfer la curiositat de qualsevol alumne/a i professor/a que hi vulgués fer el badoc una estona. 

Han acompanyat la informació amb objectes per viatjar de manera econòmica: una tenda, un sac de dormir, una motxilla, una gorra, una maleta de picnic amb cantimplora, carmanyola, plats i coberts. 




 

Algunes professores van decidir exposar-hi també una maleta viatgera  amb tot d'objectes recollits en els seus viatges  i, que alhora, ha servit per fer-ne un enigma de la biblioteca. 


Els alumnes usuaris de la biblioteca han pogut tocar, remenar, preguntar i deliberar d'on podien provenir tota aquesta pila d'objectes. Els més atrevits han respost també l'enigma.


Alumnes de 3r, 2n i 1r d'ESO han dibuixat el nom dels continents i pintat algunes banderes de diversos països. Distribuïdes en diferents estanteries, hem jugat a endevinar el país de la bandera i valorar les que han agradat o sorprès més. 













 












Els alumnes d'AA  ens han deixat alguns mapes del món que han pintat a classes de socials i un joc electrònic que han confeccionat a tecnologia per aprendre els mitjans de transport.


Alumnes de 3r d'ESO a castellà han reproduit artísticament algunes poesies famoses sobre viatges dels autors Gabriel García Márquez i Juan Ramón Jiménez.


Els alumnes del CFGM de comeens han fet cortines de transports en papiroflèxia i de postals per decorar la resta de l'espai.  

 



















El taller de mares també s'ha afegit al projecte: confeccionant postals amb imatges sobre els seus països d'origen i aprenent a enviar-les als seus familiars. 

Mireu que boniques que són aquestes cortines de postals! 



Els responsables de la biblioteca esperem que tothom s'ho hagi passat d'allò més bé i hagi après quelcom amb les seves contribucions a aquest biblioprojecte. 

Gràcies a tots i a totes
I recorda... 

                    
"Quan surtis per fer el viatge cap a Ítaca,
has de pregar que el camí sigui llarg, 
ple d'aventures, ple de coneixences..."

(Konstantin Kavafis -Traducció de Carles Riba)
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada