s

s

dimecres, 28 de març de 2018

BIBLIOPROJECTE 5- ELS INVENTS I ELS DESCOBRIMENTS

Els mesos de tardor-hivern han estat molt productius a la Biblioteca de l'Ins Salvador Sunyer i Aimeric. Hem portat a terme el nostre 5è Biblioprojecte: ELS INVENTS I ELS DESCOBRIMENTS.

Tot el mes d'octubre i part de novembre els hem dedicat a fer pluja d'idees i cap a finals de novembre, i sobretot els mesos de desembre i gener hem pogut començar a veure els resultats. Amb totes les produccions de les classes que hi han contribuït hem arribat a vestir una biblioteca fantàstica fins ben entrat el mes de març!
 Els alumnes de PFI de vendes ens han decorat la porta de la biblioteca amb imatges d'alguns dels invents i descobriments més importants al llarg del temps per fer entrar ganes a la resta d'alumnes del centre de saber-ne més coses. 

Els alumnes de PFI d'instal·lacions també s'hi han afegit i han construït amb un parell d'invents ben interessants: una disc giratori que s'accionava amb un palanca que anava incorporat a la porta i una cinta elèctrica que anava fent de cartellera cinematogràfica. Dos guinys magnífics que han tingut un gran èxit entre els alumnes d'ESO!Aquesta vegada els alumnes de CFGM de comerç ens han confeccionat un JOC, el Joc dels invents i descobriments. Han usat tres taules de la biblioteca, paper i cinta velcro per construir una línia del temps, dividida en períodes històrics on els alumnes d'ESO havien de col·locar les targes d'objectes inventats o descoberts en el seu lloc adient. A part de poder-hi jugar les estones que la biblioteca estava oberta, l'hem fet servir com un dels enigmes mentre ha durat el projecte.La Raquel i els seus alumnes de 2n cicle de reforç han preferit centrar-se a conèixer més a fons un dels principals inventors de tots els temps, Leonardo da Vinci. Han confeccionat un Homo de Vitruvi de dimensions reals amb cartró i a la cara hi han col·locat un retrat del seu autor, han fet recerca biogràfica i l'han resumit al llarg del cos de l'Homo i també han buscat els principals invents i dissenys que se li atribueixen a Leonardo i han confeccionat un panell informatiu en una de les cares de la nostra pissarra. Ha quedat un racó ben bonic i interessant! Aquí els teniu, ben orgullosos de com els hi ha quedat el seu raconet Da Vinci!Els alumnes de 2n d'ESO a les classes de llengües (català, castellà i anglès) han posat cara als principals inventors i descobridors. En aquesta idea també hi ha volgut participar alguns alumnes de 4t a títol personal.

En castellà han hagut de resumir la informació més important i presentar-la de manera adequada per ser difosa a les columnes de la nostra biblioteca.
En anglès, els alumnes han escollit el retrat d'un/a inventor/a o descobridor/a l'han pintat i al darrere han après a escriure una petita biografia en llengua anglesa seguint el guió d'una taula després de fer cerca. Hem anat col·locant els retrats biogràfics per tots els travessers de la biblioteca. Feia goig de veure!I en català s'han afegit a decorar el racó de Leonardo da Vinci amb el seu retrat pintat i el resum de seva biografia pel darrere, traduïda també a l'anglès.


I les bibliotecàries també hem fet la nostra part: Hem seleccionat tot de llibres i revistes que donaven informació sobre la temàtica. L'hem col·locat sobre el taulell perquè els alumnes la tinguessin a mà per tal de consultar i així poder fer amb èxit el Joc dels invents o els altres enigmes que hem publicat aquest mesos en el bloc. I també hem construït, amb l'ajuda d'alguns alumnes de 4t, un petit invent informatiu amb material reciclat per poder donar informació més a l'abast sobre alguns invents concrets procedent de revistes.


Creiem que ha estat un biblioprojecte molt interessant i que tot el centre n'ha gaudit d'una manera o altra: fent els enigmes a títol personal o per classes, contribuint d'una manera pràctica a fer recerca, a presentar-la, a jugar, a decorar la biblioteca, etc.  

Esperem que el proper biblioprojecte resulti tant ric com aquest!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada