s

s

dilluns, 10 de desembre de 2018

CLUB DE LECTURA-FRANKENSTEIN

Aquest curs la nostra biblioteca escolar ha volgut celebrar els 200 anys de la novel·la Frankenstein de Mary Shelley.Primer de tot, calia llegir la novel·la! Així que hem començat un club de lectura intergrupal d'alumnes interessats en apropar-se a la novel·la, a la versió publicada el 1818 i traduïda per Quim Monzó. Ha sortit un grup de 18 alumnes lectors! 

Cada dilluns a la franja horària de lectura ens trobem a la biblioteca per compartir les pàgines llegides, comentar-les i opinar una mica de tot plegat. 


Aquí els teniu en plena acció!
Mentre llegim, també anem aprenent detalls de la biografia de l'autora...

On i per què va escriure la novel·la...


 Les particularitats de l'estiu de 1816...L'estructura de l'obra en forma de tres caixes, una dins l'altra, relat dins el relat, dins el relat... L'evolució de com la Criatura o el Dimoni sense nom del llibre esdevé Monstre Frankenstein al teatre i al cinema... 

La primera adaptació cinematogràfica de Frankenstein va ser un film de 13 minuts del 1910, dirigit per James Searley Dawey per Edison  Manufacturing Company.


Tot seguit un tall de la pel·lícula de 1931 dirigida per James Whale i protagonitzada per Boris Karloff, que fixa en l'imaginari col·lectiu l'aparença del monstre i altres detalls sobre la seva creació.I moltes coses més...com per exemple:

Els aspectes més romàntics de la novel·la...

E
l missatge de fons del llibre...


P
er què es subtitula el Prometeu Modern?Ja veieu, un Club de Lectura ens aporta riquesa cultural i diversió assegurada (Pel·lícules i Kahoots inclosos!). 

Animeu-vos a apuntar-vos-hi en properes ocasions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada