s

s

dijous, 27 de juny del 2019

BIBLIOPROJECTE 8 - L'espai sideral

Hem mirat el cel i hem quedat subjugats pels seus misteris!

I com que a l'ins Sunyer som valents, hem volgut  apropar-nos, en aquest darrer biblioprojecte d'enguany, a les meravelles que ens depara l'immens  espai que ens envolta.


Ens hem preparat, hem construït i après les eines que ens feien falta per començar el nostre viatge a l'Espai Sideral. I ha començat el compte enrere... 


Cal dir, que hem tingut l'ajuda inestimable de dos companys de viatge ben entranyables, en Tintin i en Milú astronautes! 








Ambdós personatges de còmic, amb les seves escafandres i el seu coet tant característic, ens han acompanyat des del primer moment.



Gràcies a l'encert creatiu dels alumnes de vendes i d'instal·lacions, han quedat immortalitzats a la porta de la biblioteca, recordant-nos, a tot hora, el seu magnífic aterratge lunar. 



Genial Hergé!

Genial PTT i PFI!




Després de l'enlairament, obrir la porta de la biblioteca, ha representat per a tota la comunitat educativa del centre,  passar directament a una dimensió espacial desconeguda, sobretot d'informació i creació. 


El primer pas del nostre viatge estel·lar ha estat descobrir que estem envoltats de galàxies. Els alumnes de CFGM de Comerç ens han confeccionat tres mons de mons molt creatius que han envaït els travessers del nostre espai bibliotecari.



Els mateixos alumnes de CFGM han continuat amb la creació de galàxies, ara de paper,  que les bibliotecàries han aprofitat per folrar els taulells on han col·locat alguns llibres de ficció i informatius sobre la temàtica.




Per sobre del taulell  trobem planetes, estels i coets en 3D, gentilesa dels alumnes de 1r d'ESO de suport.







Aquí teniu de més a prop alguns dels títols que els alumnes han pogut fullejar i remenar.





També les bibliotecàries han volgut fer un aterratge d'emergència a la lluna. A la dreta del taulell, els alumnes s'han pogut informar de la interrelació entre  la ficció i la realitat: Jules Verne publicava De la Terre à la Lune Trajet direct en 97 heures el 1865 i Autour de la Lune el 1870, George Méliès portava al cinema el curt Le voyage dans la Lune el 1902.  Però caldria esperar fins el 1969, 100 anys més tard, perquè la ficció és fes realitat, que L'Apollo 11 aterrés a la lluna i que Neil Armstrong fos el primer home a trepitjar-la.



El temps passa, i és que aquest proper 20 de juliol es compliran ja 50 anys d'aquestes paraules "un petit pas per un home, però un gran salt per la humanitat". Per tot plegat, un petit homenatge!






Per alguns alumnes aquest desplegament de llibres i informació només ha servit per augmentar la seva curiositat. Els alumnes de 2n d'ESO han estat dels més curiosos i, cal dir, que  dels més actius en aquest biblioprojecte.


En llengua castellana han fet més recerca i han confeccionat pòsters din4 a dos cares que hem penjat a l'abast dels nostres usuaris.




En anglès han dibuixat i descrit els personatges i les millors escenes de les seves pel·lícules o sèries favorites sobre l'espai. El resultat ha estat molt interessant i s'ha exposat per sobre les estanteries.


A la franja de lectura, alguns alumnes, han ajudat ha crear elements mòbils per decorar el cortinatge que delimitava l'espai dedicat a l'univers més llunyà.




També els alumnes de 2n han estat els principals protagonistes dels enigmes sobre aquesta temàtica i com podeu comprovar en altres entrades al blog, els seus principals guanyadors.


En canvi, els alumnes de 4t suport en castellà han pujat a una nau intereste·lar per investigar sobre les constel·lacions i els horòscops i ens han deixat part de les seves troballes amb pintura de vidre a les nostres finestres.



















Finalment, un big bang de color ha eclosionat i ha anat prenent forma al sostre de la biblioteca dins la negror que tot ho abraça.





Els alumnes de visual i plàstica de 1r i 3r ens han seguit eclipsant amb la seva imaginació amb planetes, cometes, naus espacials i aliens divertits i al·lucinants, que han ocupat les parets i les estanteries. Aquí en teniu una petita mostra.





Els coets també han tingut el seu protagonisme.


Definitivament s'ha creat un nou univers a la biblioteca del Sunyer aquest últims mesos. N'hem estat tots testimonis!


Molts hi hem participat! Molts n'hem gaudit!


Gràcies a tots els que ho heu fet possible!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada