s

s

dimarts, 11 de juliol de 2017

BIBLIOPROJECTE 4- ELS CÒMICS

Durant tot el tercer trimestre, a la biblioteca de l'INS SALVADOR SUNYER I AIMERIC hem seguit la màxima que "cal viure sempre amb humor" perquè diuen que "RIURE OMPLE LA VIDA". 

El que sí és segur és que el RIURE i els CÒMICS han omplert, als darrers mesos del curs la porta, les parets, les lleixes i els travessers de la nostra biblioteca. 

Molts alumnes i professors han participat activament en aquest biblioprojecte i ens han deixat una biblioteca informativa, artística, interessant i plena d'humor. 
Els alumnes de PFI-PTT d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic ens han confeccionat la decoració de la porta d'entrada amb alguns dels seus alumnes convertits en personatges de còmic famosos i amb onomatopeies genials i ben representatives del món del còmic.


Els alumnes de CFGM de Comerç han decorat les finestres, els mobles i les estanteries amb cares d'emoticons somrients que expliquen tot tipus d'acudits.


També, amb molta creativitat, han confeccionat lletres impreses sobre còmics de fons ha format la paraula "SMILE" per decorar els nostres armaris.


I, una alumna de cicle, molt entusiasta del còmic Manga, ens ha regalat a tots amb la seva recreació de l' Arale, el seu personatge favorit. Aquí el podeu veure al mig dels mòbils de tires còmiques que pengen d'un dels travessers.


Les coordinadores de la biblioteca han muntat una taula amb publicacions sobre efemèrides de còmics coneguts i una mostra dels diferents tipus de còmics que tenim disponibles a la biblioteca.  
 Sobre de l'armari dels DVDs hem col·locat les caràtules de diversos DVDs de còmics i humoristes importants que es poden demanar en préstec o visionar a les classes: Polònia, la Lloll, Eugènico, La Trinca...

Els alumnes de 1r, 2n i 3r, especialment a les classes de Llengües i Visual i Plàstica han triat, pintat i col·locat diferents personatges de còmic al voltant de la taula d'exposició i també a les parets. S'han fet una tria d'aquests personatges per confeccionar el setè enigma d'enguany, en el que s'havia de relacionar el dibuix amb el nom del còmic i amb el nom seu creador.Una alumna de 2n, molt entusiasta del còmic Manga,  ha reproduït en gran el seu personatge favorit, Goku, a les classes de Visual i Plàstica. Podeu veure de ben a prop que bonic que ha quedat!


També han confeccionat mòbils amb diferents cares somrients, onomatopeies i bafarades d'algunes de les frases més famoses d'uns quants personatges de còmic. Aquestes bafarades, en les seves respectives llengües originals, ens han permès confeccionar el vuitè i darrer enigma d'enguany.
 

Els alumnes d'aula d'acollida i reforç, els de 2n, 3r i 4t, a les classes de Llengua Catalana, però també a Socials i Anglès, han llegit i comentat còmics i també revistes periòdiques infantils i juvenils com el TATANO, CAVALL FORT, REPORTER DOC procedents del fons de la biblioteca.

Els alumnes de 1r i 2n han realitzat els seus propis còmics a partir d'una temàtica lliure o suggerida: a Visual i Plàstica (temàtica lliure), a Anglès (temàtica: els personatges de por) i a Socials (temàtica: el món dels egipcis). Tots ells han estat exposats al plafó de la pissarra i a sobre de les estanteries de la biblioteca. Aquí en teniu una mostra.


I finalment els alumnes de 3r, a les classes de llengua castellana, han realitzat dos murals-diccionari de les principals onomatopeies dels còmics amb el seu significat corresponent. També han fet recerca sobre el còmic Manga, els seus principals creadors i personatges.Tots els participants han col·laborat amb la biblioteca del centre per fomentar la lectura, el coneixement, l'art, l'humor, el llenguatge i la creativitat al voltant dels CÒMICS.

Estem molt contents dels bons resultats d'aquesta incursió al MÓN DELS CÒMICS, perquè recordeu sempre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada