s

s

dimecres, 12 de juliol de 2017

LA NOSTRA PARTICIPACIÓ A "EXCUSES PER LLEGIR UN LLIBRE MÉS"

Aquest curs escolar el nostre centre ha participat en les tres activitats de dinamització per la lectura que proposava el CRP dins el projecte "EXCUSES PER LLEGIR UN LLIBRE MÉS": QUIN MUNT DE LLIBRES!, GEOLITTERA I BOOTUBERS 

Per participar en Quin munt de llibres!  calia que el nostre centre busqués un repte escultòric per veure si sumant la mesura dels lloms dels llibres que aconseguíem llegir a l'institut podíem arribar a l' alçada del repte que ens havíem marcat.


El nostre centre va triar com a repte l'escultura "LES TORTUGUES" de davant el pavelló d'esports de Salt. Els alumnes van sortir a mesurar-la. Fa 83 cm d'alçada.
Ja la coneixeu, no?El cap de dues setmanes ja havíem arribat al cim del cap i la closca de la tortuga. Es podria dir que tota la tortuga estava colgada de llibres! I, ben aviat, havíem aconseguit arribar a 1 metre i 40 centímetres amb la lectura de 74 llibres. Mireu, mireu!


Però no podíem parar de llegir i les nostres lectures s'afegien als reptes comuns saltencs i anàvem superant reptes. 


Vinga a apilar llibres! I Finalment, amb l'ajuda dels escolars de Bescanó vam aconseguir colgar de llibres el gratacels de Salt! Els reptes de Salt s'havien aconseguit!


Però, la ciutat de Girona també tenia reptes comuns que calia superar. Així que la lectura estava a l'ordre del dia de totes les escoles i instituts de Girona.
Primer van superar l'escultura del Lleó de la Plaça del Mercat (15 m d'alçada). 


 
De seguida van començar a colgar de llibres el repte mitjà, la Catedral (30 m d'alçada).
I Finalment, el Pirulí (112 m d'alçada), amb l'ajuda dels alumnes dels pobles dels voltants de Girona, com Cassà, Celrà i Sant Gregori.  

TOTS ELS REPTES ACONSEGUITS!

I és que tots els alumnes de Salt, Bescanó, Girona, Cassà, Celrà i Sant Gregori som uns grans lectors! 

Vam aconseguir entre tots llegir més de 7.000 llibres. Això sí que són UN MUNT DE LLIBRES!Els mateixos professors i alumnes que havien participat en l'activitat "Un Munt de Llibres" van voler també participar en el GEOLITTERA.Per participar-hi calia triar una frase especial de les nostres lectures i retolar-la en un còdol de riu, per tot seguit decorar d'una manera adient la resta. 

El nostre centre va fer una sortida a buscar les pedres a les Deveses de Salt i, tot seguit, els alumnes es van posar a pintar. Un cop acabades, van sortir pedres molt xules i les vam exposar a la biblioteca pel dia de les portes obertes del centre. Als pares els va agradar molt la idea! Després totes les nostres pedres literàries es van portar a la II Fira del Llibre infantil i juvenil de Girona. 
Els visitants de la Fira van poder gaudir-ne i podien, si volien, emportar-se alguna pedra de record.

En aquesta foto, es veuen les nostres pedres al final de la taulada. Sabeu trobar la vostra?
També podeu intentar trobar la vostra pedra literària i la dels vostres amics en aquest vídeo que es va confeccionar amb moltes de les pedres que el CRP va rebre. Les pedres del nostre centre es troben a partir del minut 25. 


A l'alumnat  li va agradar haver participat en el Geolittera i també deixar constància de la seva col·laboració. Mireu com n'estaven de cofois de les seves creacions!


 


La tercera activitat que ens van proposar era fer de Booktubers. Calia pujar a la xarxa de Youtube vídeos dels nostres alumnes recomenant la lectura dels seus llibres preferits.

Les millors lectores del centre s'hi van engrescar i entre totes vam aprendre a gravar-nos, editar el vídeo i penjar-lo a Youtube. Els vídeos més reexits, els vam penjar de seguida al canal que té el centre a Youtube i al bloc de la Biblioteca. També els vam enviar per ser visionats a la II Fira del llibre infantil i juvenil. 

Podeu trobar tots els Booktubes que hem fet i amb informació extra del llibre a les entrades pertinents d'aquest bloc. Ja els heu vist tots? Quin us agrada més? Cliqueu "like" al què us agradi més.

De moment el nostre Booktube que ha tingut més visualitzacions i "likes" és el de L'OCELL DE LA REVOLTA. Aquí el teniu de nou: En conjunt, el nostre centre ha tingut una molt bona participació en totes les activitats del projecte "Excuses per llegir un llibre més"! 

Gràcies a TOT L'ALUMNAT i PROFESSORAT que ha col·laborat en el projecte! Gràcies per la vostra lectura, creació i feina ben feta! 

ENHORABONA INS SALVADOR SUNYER I AIMERIC!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada